Josevanrosmalen.nl

Stichting Ayuda Maya

 

In Nederland mopperen we vaak over de crisis en om het verlies van een paar procent inkomen. Nederland is echter nog altijd een rijk land. Voor ons is schoon drinkwater vanzelfsprekend, net als een toilet of een douche. In Guatemala hebben veel mensen niet deze voor ons vanzelfsprekende voorzieningen. Daarom is praktische hulp en ondersteuning nodig, omdat goed water letterlijk van levensbelang is. De stichting Ayuda Maya werkt heel praktisch en kleinschalig, dicht bij de mensen. Er is niet een ´strijkstok´ waar geld naar toe gaat. Daarom de onderstaande informatie om je belangstelling te wekken.

 

De Stichting Ayuda Maya zet zich in voor een structurele verbetering van de leefomstandigheden van de oorspronkelijke en nog steeds achtergestelde bewoners van Guatemala, de Maya´s. Wij vinden dat ze een beter leven verdienen. Guatemala is een prachtig land maar velen moeten onder slechte omstandigheden leven. Vooral in de afgelegen berggebieden van dit overigens prachtige land.

We steunen hen op een praktische manier op het gebied van gezondheid, educatie en economische ontwikkeling. Bij de keuze van onze projecten nemen we de millenniumdoelenals uitgangspunt.

In Nederland zamelen we geld in voor de projecten die in Guatemala door kleinschalige non-profitorganisaties uitgevoerd worden. Met deze organisaties houden wij intensief contact, zodat u en wij ervan verzekerd kunnen zijn dat het geld, uw geld gegarandeerd goed besteed wordt.

Regelmatig bezoeken we zelf dit prachtige land en zo zien we met eigen ogen de resultaten. Dan selecteren we ook eventuele nieuwe projecten die voor steun