Josevanrosmalen.nl
Home » Iets over mezelf

Iets over mezelf

 

 

 

Mijn naam is José van Rosmalen. Ik ben geboren in mei 1947, het begin van de warmste zomer ( nog altijd!)  die Nederland ooit had. Ik groeide op in Utrecht en Den Bosch en woon nu in de regio Rotterdam. Mijn voornaam José leidt soms tot verwarring omdat veel vrouwen zo heten, zeker in Brabant en Limburg. Internationaal gezien is José juist weer een mannennaam, vooral in Spaanstalige gebieden.

Ik was het enige kind van mijn ouders die zelf allebei uit grotere gezinnen kwamen. Mijn moeder had Italiaanse voorouders. Als zesjarig jongetje kreeg ik de eerste problemen met lopen, door wat later een erfelijke spierziekte bleek te zijn. Inmiddels heb ik geleerd om met die lichamelijke beperking te leven.

Ik houd van schrijven, lezen en reizen. Als jongeman trok ik er liftend op uit, later zocht ik meer het comfort; al die reiservaringen hebben een schat aan indrukken achtergelaten.

Ik ben opgegroeid tussen boeken; mijn vader werkte bij een uitgeverij; zo ontdekte ik al jong het lezen. Ik lees literaire boeken, thrillers, biografieën en ook wel boeken over kunst. Zo heb ik veel gelezen van W.F. Hermans, Simon Vestdijk en Mulisch, maar ook de Wallander-reeks en de Millennium trilogie, de spannende boeken uit het hoge noorden.

Nu ik wat ouder ben en niet meer financieel afhankelijk van een baan, richt ik me meer op schrijven.  Ik beperk me niet tot één genre, maar schrijf gedichten, columns en korte verhalen. Een aantal daarvan heb ik dit voorjaar gebundeld in het boekje ‘over grenzen’ dat ik in eigen beheer heb uitgegeven. Ik plaats daarover ook iets in ‘mijn boeken’.

Ik ben getrouwd en vader van een volwassen zoon. Verder nog wat details, ik houd van boerenkool met worst, het maken van fietstochten en het onderhouden van goede contacten. Je bent bovendien nooit te oud om te leren!

 

Op deze foto sta ik in Stonehenge bij de mysterieuze eeuwenoude beelden

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sherry
3 jaar geleden

Leuk om het stukje over u te lezen. Ik kwam u 6 jaar geleden tegen op een event.

Peter van Doren
6 jaar geleden

Ben jij lid geweest van Veritas?
Aankomstjaar 1967 wil een reünie gaan organiseren.
Groet
Peter van Doren

Albert Chapel
6 jaar geleden

Wat mij intrigeerde daar waren de vrije varkens
Groepjes met eigen hutje
Het kan dus wel

A. van Doorenmaalen/Kon. Bibliotheek
6 jaar geleden

Geachte heer Van Rosmalen,

De Koninklijke Bibliotheek wil uw publicatie “Over grenzen” graag eenmalig opnemen in het Depot van Nederlandse Publicaties van de Koninklijke Bibliotheek. Is het mogelijk dat u ons uw adresgegevens mailt zodat wij u informatie van de Koninklijke Bibliotheek en het Depot van Nederlandse Publicaties kunnen toesturen?

Met vriendelijke groet,
Anneke van Doorenmaalen, afd. Documentverwerking
Koninklijke Bibliotheek

Deane Vuijst Kuijer
6 jaar geleden

Josè van Rosmalen, je bent ongeveer van onze leeftijd, zelf ben ik uit het Jaar 1946 en mijn man Jan Vuijst uit 1947, wij schelen 9 maanden in leeftijd en zijn inmiddels 46 Jaar getrouwd op 12 Januari.
Ik zelf heb een tijdje in provincie Utrecht gewoond in Bilthoven in Kinderhuis Zonnestraal, en daar woonde ook een Meisje en zij heet Trudy van Rosmalen en was uit het jaar, als het goed heb 1946 of 1947 was nog al druk van aard, nu zouden ze het ADSD noemen, wel een aardig meisje, donker blond haar, en zat op een speciale school in Utrecht, misschien kennen Jullie haar wel, zou wel toeval zijn toch, maar ook omdat Jullie uit diezelfde regio komen dacht ik zo. Verder ben ik blij dat ik Jou website heb en hier zo hier en daar interessante items uit kan lezen. Dank Je wel hiervoor Josè Rosmalen,

An
6 jaar geleden

Hallo Jose, leuk die pagina, mijn werkjes staan op www.gedichten.nl en op www.nederlands.nl...ben columniste van de LOK en schrijf vaak en veel...heerlijk.

Georges Vos
7 jaar geleden

Ik ben Georges, ik ben de oudste van 3 zonen uit een mijnwerkersgezin. Studies heb ik mogen doen éérst voor boekhouder en toen ben ik bachelor in de fotografie geworden. 15 jaar heb ik gewerkt. Ook ben Ik 5 jaar persfotograaf geweest.. Ik ben nu gehandicapt zenuwontsteking in de benen (ongeneeslijk)
en mijn rug is een puinhoop. Veel kan ik niet doen behalve schrijven en in mijn omgeving wat fotograferen. Vroeger heb ik mij eventjes met fb beziggehouden maar ik vond het niet veel ! Nu heb ik er mijn hobby van gemaakt zoveel mogelijk vrienden bij mekaar te ronselen.
Ik zie veel onzinnige maar ook frappante dingen ! en reageer hier ook op. Natuurlijk heb ik hier een bedoeling mee maar daar zullen we het later over hebben. Ik moet sluiten van mijn vriendin want het is 12 u. 's nachts ! TOT HOORS. Georges

Hanny Hasquare
7 jaar geleden

Ondanks je spierproblemen heb je toch enorm veel ondernomen José ( in het spaans zegt men chosé )
In enkele punten herken ik me ook een beetje, ik tekende vroeger meer ( dan nu ) en schrijf ik nog steeds regelmatig gedichtjes, eigen, waar gebeurde verhaaltjes, overpeinzingetjes en àl wat me maar 'te binnen schiet' ... Ik doe niet veel (meer) op mijn Punt.nl's , wel op Facebook en sinds nog niet erg lang op Wordpress...
Ik kom beslist meer hier lezen !
Groetjes van een Brabntse / Tilburgse in Frankrijk,
hanny