Josevanrosmalen.nl
Home » columns- humor en satire » Toespraak van de directeur

Toespraak van de directeur

 

Beste jubilaris, het is vandaag een bijzondere dag. Het verheugt mij  zeer dat ik als directeur van ons kantoor  juist jou mag toespreken. We kennen je hier allemaal al vele jaren als de stille gangmaker van ons bedrijf, de spil waar alles om draait. Je houdt je het liefst een beetje op de achtergrond, dat tekent je bescheidenheid. Anderen strijken dan regelmatig met de eer, maar vandaag sta jij hier terecht in het zonnetje. Vaak word je nog onderschat.

Ik hoor in de wandelgangen zelfs wel eens kritische geluiden over je. Zo vinden sommigen dat je te veel druk uitoefent en dingen in je greep wil houden. Ook hoor ik wel eens dat je te rechtlijnig zou zijn of te kort door de bocht gaat. Ik neem het dan altijd voor je op. Je vasthoudendheid is immers  juist jouw kracht. Als geen ander weet je zaken met elkaar te verbinden, waardoor wij met zijn allen hier het overzicht houden. Je bent bovendien flexibel ; je bent op alle werkplekken inzetbaar en overal  kom ik je tegen. Je bent  echt een sierraad voor onze organisatie. Ik zie je nu bescheiden kijken bij al deze lof, maar de aandacht is echt verdiend. Iedereen werkt graag met je samen en jij bent niet eenkennig en geeft iedereen wat hem of haar toekomt. Nooit zal je over iemand roddelen, terwijl je hier toch alle dossiers onder ogen krijgt, zelfs de meest geheime stukken. Je weet daar  steeds discreet mee om te gaan. Je laat nooit iets los! Daarom hebben we veel vertrouwen in jou.

Ik mag nu bij deze bijzondere gelegenheid wel verklappen dat sommige heren gevoelig zijn voor je ronde vormen; ook veel dames voelen zich tot je aangetrokken en kunnen met hun handen zelfs bijna niet van je afblijven. Je staat ons allemaal zeer nabij. We doen dan ook nooit tevergeefs een klemmend beroep op jou.  We mogen echt onze vingers aflikken dat we met je mogen werken. Je behoedt ons voor rommel en chaos.  Ik spreek dan ook de vurige hoop uit dat je ons nog lang zal blijven bijstaan en onze werkdruk zult willen verlichten. Zonder jou zijn we maar losse flodders. Vandaag wil ik daarom een toost op je uitbrengen, ons aller steun en toeverlaat, onze innig geliefde, vertrouwde paperclip.

 

José van Rosmalen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 4 sterren
1 stem