Josevanrosmalen.nl
Home » filmpje Perspectief

filmpje Perspectief

 

In maart 2012 werkte ik mee aan een film over de Stichting Perspectief over het onderwerp toegankelijkheid van openbaar vervoer.

Het filmje van een minuut kun je zien via deze link

 

http://www.perspectief.org/training/toegankelijkheid.php

 

Daar vind je ook de door mij toen spontaan uitgesproken tekst. Zie ook hieronder.

 

Tekst bij de film

Ik ben José van Rosmalen. Ik ben bij Perspectief eigenlijk in contact gekomen in 2007. Dat was toen Wil Molenaar aan een congres hier in Amersfoort meewerkte en het congres ging over toegankelijkheid van openbaar vervoer. En bij dat onderwerp was ik ook sterk betrokken dat ik toen werkte bij een landelijke organisatie voor blinden en slechtzienden.
Viziris heet deze organisatie nu en dat was voor mij heel inspirerend, ook de inbreng van Wil Molenaar en dat is voor mij mede aanleiding geweest om meer betrokken te willen zijn bij Perspectief.
En ik geef sinds die tijd ook trainingen aan NS-medewerkers via de Stichting Perspectief, ook hier in Amersfoort. En ik vind dat heel nuttig werk en ook leuk werk om te doen. En ja, dat is ook belangrijk en ik denk dat er voor Perspectief op dat terrein, maar ook voor andere doelgroepen nog veel werk aan de winkel is. Omdat een toegankelijke samenleving voor iedereen belangrijk is en daar in Nederland nog best een aantal zaken gerealiseerd mogen worden.

Voor meer informatie over Perspectief, zie www.perspectief.org